miercuri, 29 decembrie 2010

Predeal Mtb Trophy

Pe masura ce inaintam spre sfarsitul anului am aflat de organizarea unui nou maraton in Romania si anume Predeal Mtb Trophy.
Cea ce m-a determinat sa particip la acest eveniment este locatia, pozele de pe traseu si munca necesara pentru amenajarea traseului.
Nu imi prea place sa particip la concursurile care se afla la prima editie de obicei au multe probleme organizatorice chiar daca sunt oameni care isi dau silinta sa iasa un eveniment reusit se mai intampla sa mai aibe scapari si numai experienta a mai multor editii le rezolva.
Dupa cum am banuit concursul a avut ceva scapari de la inceput ora startului s-a amanat cu o jumatate de ora dar defapt startul s-a dat mai repede decat se anuntate.Eu imi faceam incalzirea in spatele plutonului cand am auzit ca incepe numaratoare inversa, n-am mai avut timp sa ma strecor mai in fata astfel am plecat ultimul.Probabil ca nu i-as fi prins pe cei din fata daca masina politiei ar fi mers mai repede, oricum am depus un efort destul de mare ca sa imi fac drum prin tot plutonul.

Pe prima coborare imi sare veste din buzunar si mi se prinde la roata si la schimbatoru de spate cea ce ma face sa ma pierd de plutonul fruntas.
Dupa care incerc sa-i prin din urma si fortez pe drumul forestier reusesc sa prind o parte din concurenti pe primul push-bike.Desi ceilalti nu erau cu mult in fata efortul depus pana aici ma impiedica sa ma tin dupa acestia.

A doua problema a concursului care a dat cele mai mari batai de cap tuturor concurentiilor a fost marcajul traselui.Desi erau multe benzi, in punctele critice la intersectii nu stiai in ce directie sa mergi nici macar arbitrii de traseu nu te indrumau cum trebuie astfel am parcurs o portiune de traseu de 2 ori si inca o alta tentativa de ratacire dar am avut noroc cu un turist.
Nu pot sa-i critic cu inversunare, stiu ca respectivii arbitrii sunt voluntari sau sunt oameni platiti si se mai intampla sa nu intelega corect indicatiile primite.
Traseul a fost unul exceptional,am fost impresionat de efortul organizatorilor de a amenaja traseul aici ma refer la poduletele din lemne facute peste santurile cu noroaie si potecile prin padure dar ultima coborare mi-o ramas la suflet.
Mi-o ramas intiparit in minte si push-bikul care o fost un pic cam lung pentru gustul meu.
Dupa ratacirele de pe traseu nu stiam pe ce loc ma aflu , cine este in fata mea.
Pe tot parcursul concursului m-am straduit sa merg cat mai bine sa castig avans fata de ceilalti dar efortul meu era in zadar pentru ca nu mergeam pe drumul bun si asta nu-mi facea deloc placere.
In final aveam sa aflu ca sunt pe locul 3 la general si locul 2 la categoria de varsta la traseul lung.
Per total evenimentul a fost unul frumos!

Un comentariu:

  1. lasa ca se va face odata control antidoping si la noi...si atunci multe capete vor cadea!

    RăspundețiȘtergere