luni, 23 noiembrie 2009


Vineri 20 noiembrie o zi superba de sfarsit de toamna sau inceput de iarna cum doriti sa considerati:-P in care termometru mercurului se ridica la niste cote impresionante pentru perioada aceasta, m-am decis sa ma teleportez cu ajutorul unei biciclete pe niste dealuri insorite si nu singur impreuna cu Robert.
Ne-am inteles sa ne intalnim la magazin la Costel pentru ca aparatul lui de teleportat avea butucul pedalier stricat dupa ce problema a fost remediata (cam incet deoarece Robert lucra la bicicleta ca la o bomba nucleara foarte meticulos si foarte concentrat si cu oare care frica sa stranga prea tare ca sa nu se crape carbonul supra numit si aurul negru :)).
Pana la urma am reusit sa plecam.A doua problema era stabilirea traseului eu aveam deja ceva in cap sa urcam din Cisnadioara catre Rossengarden si de acolo sa coboram pe o poteca in Valea Sadului pe langa linile de curent.O coborare de care auzisem numai de bine.Pana la urma Robert a acceptat destinatia.
Bicicletele mergeau bine in drum spre Cisnadioara ne teleportam cam cu 27 si chiar 30 de kmh
dupa o coborare scurta si vreo 4 km de pedalat pe drumul forestier ajungem la baza urcarii care era mai dificila abrupta si plina cu bolovani ascunsi sub frunze niste noroi o combinatie destul de buna in multe din portiuni neaccesibila pe bicicleta dar na nu ne-o facut mama pe bicicleta:))
In drum spre Rossengarden ne intalnim cu niste caprioare care zburdau frumos prin padure si ne gandeam bine ca sunt caprioare si nu altceva.Pana la urma ajungem pe langa Rossengarden imi iau niste apa de la izvorul meu preferat si ne indreptam catre coborarea magica care era aproape.Nu dureaza mult si ajungem la inceputul coborarii.Aici imi atrag atentia niste bolovani care trebuia studiati mai indeaproape cand ma apropiu mi se dezvaluie o panorama superba, de aici se poate vedea cu usurinta muntii Fagaras acoperiti de zapada Valea Sadului si vf Prejba de pe partea cealata a Vaii Sadului care imi rade in fata de fiecare data cand ma duc in apropierea lui dar cat de curand o sa ma sui si pe el nu-l mai iert .
Aici am facut o pauza scurta pentru meditare Ohmmm:))
dupa care inca o pauza era prea frumoasa privelistea si vremea foarte calda ma facea sa nu mai plec de acolo dar pana la urma ne-am urnit din loc deoarece stiam ca se va intuneca repede si ne va prinde noaptea pana la urma ne-a si prins.:-P

Coborarea era intradevar foarte frumoasa abrupta cum sunt cam toate coborarile in valea Sadului cu bolovani radacini si tot ce trebe de cateva ori coborand pe langa biclicleta.
Cand ajungem jos ne intalnim cu un cioban mai deosebit fata de restu foarte curat mai grasut rosu la fata ca un mar de ala sanatos calare pe un cal foarte frumos si curat si cu un manz simpatic dupa ce am povestit o vreme cu aflam ca are 3 copii dar nici unul dintre ei nu vroaiu sa lucreze la stana cel mai mic care avea 10 ani sustinea ca mai bine nu mai mananca branza in viata lui decat sa se face cioban:)) ne povesteste si despre fauna despre lupii mari aproape cat bicicletele noastre si cu un spate lat cat un butoi de 25 de litrii care le mananca oile.
La plecare ne da sa gustam din rachiu lui de pruna foarte bun si ne invita la o tocanita de miel cu mamaliga.Oferta era foarte buna mai ales ca deja ne era un pic foame dar stana era tocmai sus de unde incepea coborarea si in curand se intnueca asa ca plecam catre casa.
Dupa ce prindem un pic de viteza pe drumul forestier nu ajungem in Sadu si ni se face o foame de aia de lup de la rachiu ala de pruna fiind nevoiti sa ne alimentam cu niste eugenii si niste pepsi.
Nu trece mult si eugeniile si pepsiul isi fac efectul ne revenim pe urcarea lunga catre Cisandie.
Dupa o intrecere cu un excavator care ne impingea cu cupa fundurile noastre ajungem pe intuneric si cu picioarele cam varza de la sprinturile pe calea Cisnadiei pana in Ciresica dar fericit ca nu ne-o intrecut excavatorul:)) si ca am mai bifat o coborare si ca am profitat de vremea superba care poate sa se schimbe si sa modifice ingredientele perfecte unei ture reusite.
Tineti aproape:))

Un comentariu:

  1. Mie sincer imi pare rau k ati ratat bunatatea de... "tocanita de miel cu gust de mamaliga" si v-ati multumit cu eugenii cu gust de cacao :P

    RăspundețiȘtergere