luni, 5 iulie 2010

Saint Ana Lake Xterra Triathlon


Weekend-ul trecut am participat la primul meu triatlon si pot spune ca mi-a placut foarte mult.La inceput am fost nehotarat daca sa merg,dar pana la urma Anda si cu Robert m-au convins sa vin.
La inceput ne-am gandit sa facem stafeta pentru nu prea agreez alergarea dar de multa vreme vroiam sa incerc si un triatlon si m-am gandit ca ar fi o provocare ceva inedit si in final m-am hotarat sa particip la individual scopul fiind sa-l termin pe un loc decent.
Asa ca vineri pe la ora 6:30 plecam din Sibiu cu bicicletele si bagajele aranjate la mare arta .
Pe la 9 si ceva gasim si hotelul unde se faceau inscrierile, il luam si pe Robert care era deja acolo si mergem catre lac sa ne cautam un loc de camping.
Cand ajungem in zona de camping de langa Lacul Sf Ana acolo era multa lume galagie urma sa fie conert.
Asa ca o trebuit sa plecam de acolo sa ne gasim un alt loc de campare pentru ca nu vroiam ca urmatoarea zi la concurs sa adormim in lac.:))
Asa ca pe la 11 noaptea la lumina lanternelor ne instalam corturile, era frumos sa fi facut si un foc dar era deja tarziu,ne era foame si nu ne mai ardea sa cautam lemne de foc prin padure.
Pe la 12 jumate ma cuibaresc si eu in cort dar nu ma lua somnu si ma tot invarteam ca titirezu la fiecare miscare galagie care o auzem dar dimineata ma trezesc destul de odihnit.
(Vedere din cort)

Ne-am strans lucrurile sa mergem cu masina catre lac dar un organizator ne indruma tot catre camping unde erau majoritatea concurentilor care erau in febra pregatirilor
Eu eram preocupat sa imi pregatesc bicicleta cum procedez la un concurs de biciclete dar acum trebuia sa ma pregatesc si pentru innot si pentru alergare.
Cand am ajuns langa lac eram entuziasmat imi placea peisajul multa lume printre care multi dintre ei turisti care nu aveau treaba cu concursul.

Imi pun bicicleta si echipamentul in tarcul special amenajat si astept sedinta tehnica.

Dupa ce am primit indicatiile plecam catre start.
Majoritatea concurentiilor aveau costume de neopren si imi faceam griji ca apa ar putea fi cam rece dar era numai buna pentru innotat.
Dupa ce ma balacesc si eu un pic prin apa aud ca mai sunt cateva secunde pana la imbarcare.

Start...si da-i la vaslit prin apa.Dupa cativa zeci de metrii deja simt ca am plecat cam tare si ca nu innotam cu spor, nu ma coordonam cum trebuie, imi era dificil, trebuia sa am grija sa ma feresc de picioarele si mainile celorlalti concurenti si eu la randul meu sa nu lovesc pe altcineva.
In apa nu prea am vazut multe nu stiam pe ce loc sunt, cine-i langa mine nu vedeam prea bine baliza si de multe ori ma trezeam ca nu aveam directia buna si innotam in zig-zag dar dupa inca cativa metrii am inceput sa imi revin si ma misc mai bine.
Nu dureaza foarte mult pana ies din apa dupa care fug catre zona de tranzitie imi iau echipamentul sar pe bicicleta si plec mai departe.
(Cand am iesit din apa ii vedeam pe ceilalti concurenti ca se dezbracau de neopren asa ca m-am gandit sa dau si eu ceva jos de pe mine,dar upssss eu n-am ce sa mai dau jos de pe mine:))

Senzatia provocata in momentul in care m-am suit pe bicicleta cu echipamentul ud era destul de ciudata dar dupa cateva pedale nu ma mai gandeam la aceasta.
De pe prima urcare incep sa recuperez din locruile pierdute,desi mergeam mai tare decat ceilalti din fata mea aveam senzatia ca inaintez greu si ca pe portiunea respectiva as fi putut merge mai repede.
Dupa cativa km incep sa imi revin si sa ma simt din ce in ce mai bine,pe cea mai tehnica coborare a traseului ma simteam ca pestele in apa si il depasesc pe Alex si inca 2 concurenti.Urma apoi o urcare destul de lunga pe un drum forestier urmata de o coborare tot pe drum forestier.
Aici pe coborarea respectiva anul trecut la maraton am avut cea mai urata cazatura de cand ma dau cu bicileta.Asta pentru ca nu am fost atent mi-o fugit roata de fata si intr-o fractiune de secunda am dat cu capu de pamant.Cu toate acesta am scapat destul de usor: fisura la piramida nazala si cateva zgarieturi eram ok.
Pe coborarea respectiva trebuia sa-mi infrunt demonii si nu o faceam chiar asa de bine pentru ca nu mergeam prea tare desi nu era nimic tehnic.
Pe portiunea de asfalt am fost uimit sa aflu ca sunt cu primii.Aici ma simteam bine si puteam sa fortez dar nu stiam cum o sa ma afecteze la alergare unde stiam ca o sa am probleme si de la ultimu punct de alimentare ma hotarasc sa iau un pic de avans pana la zona de tranzitie astfel ajung primul cu un avans de cateva minute fata de urmatorii.

In zona de tranzie imi schimb repede pantofii si o iau la fuga.
Aveam eu impresia ca mai trebuia sa fac ceva, adica eu inca mai aveam casca pe cap, pompa,camera in buzunar si manusile pe mana.
In ultimul moment imi arunc si casca in tarc si o iau la fuga intr-un ritm de melc dar pe care sa-l mentin pe toata proba.Stiam ca la alergare o sa pierd mult timp.
Traseul de alergare pornea cu o portiune de plat dupa care continua cu o panta foarte abrupta cu radacini si cu zone alunecoase de imi venea sa cuplez si fata si sa merg in 4 labe:)) aici pierd 2 locuri .
Dupa panta ucigatoare ajung sus in camping si aici simt cum incep sa ma ia crampele pe masura ce paseam.Dupa cateva sute de metrii miraculos incepeam sa ma simt bine si chiar puteam sa alerg, eram uimit ca alergam fara sa ma simt foarte obosit si chiar imi facea placere sa alerg.
Pe la sfarsit lucrurile incepeau sa se ingreuneze dupa coborarea catre lac vad cum cum sunt depasit de un concurent si incerc sa tin ritmul cu el dar spre bucuria mea aflu ca este la stafeta.
Credeam ca dupa coborare urma sa ajung la finish dar aveam sa aflu ca eram exact in partea opusa a lacului.
Ultimul kilometru o fost intradevar greu, stiam ca daca ma opresc nici nu mai urnesc din loc asa ca cu "chiu cu vai" ma tarai spre finish.
Din cand in cand ma mai uitam in spate, cand cu coada ochiului vad inca un conurent in spate care se apropia cu viteza catre mine si nu voriam sa renunt la locul 3 pe ultimii metrii.
La incurajarile lui Ovidiu,Ioana si Andreea mai depun un ultim efort maresc ritmul si reusesc sa termin pe locul 3.In final aflu ca si el era la stafeta dar eu nu stiam lucrul acesta.

Eram foarte fericit ca am reusit sa termin triatlonul si mai eles pe un loc 3, Anda a reusit sa castige la feminin iar Robert si Radu au terminat pe un loc bun.
Si acum trebuie sa multumesc echipei pentru "suportul tehnic" fara de care n-as fi putut castiga:))
(Multumesc Andreea pentru masaj ca ma luau din nou crampele auuuu!!!)

M-am bucurat destul mult pentru rezultat mai ales ca la ultimele 3 concursuri am avut ghinion, pene si tot felul de probleme ciudate dar de data aceasta toate eu mers perfect.

Un comentariu:

  1. Felicitari! Te asteptam si la anul si speram sa te simti cel putin la fel de bine ca anul acesta. Anul viitor vom avea mai multe categorii si, speram noi, mult mai multi concurenti :)
    Va doresc succes si la alte competitii si ne vedem la Xsalt in iulie 2011 sau la MTB Maraton Baile Tusnad septembrie 2010!

    Multumesc,
    Gyuri

    RăspundețiȘtergere