duminică, 6 decembrie 2009

Last climb on Transfagarasan -2009

5 decembrie 2009 este data la care a fost stabilita cunoscuta urcare pe Transfagarasan.Acest eveniment a devenit o traditie pentru ciclisti "seriosi" la care iau parte din ce in ce mai multi entuziasti.Transfagarasanul reprezinta o atractie pentru o gramada lume dar pentru cei mai multi ciclisti aceasta reprezinta o "Meka"si se reintorc cu drag de fiecare data cand au ocazia.
Am asteptat nerabdator acesta data, speram ca vremea buna sa mai tina cateva zile sa nu se inrautateasca si spre bucuria mea a fost o vreme cat se poate de buna pentru perioada aceasta aproximativ 6 grade C.
Asa ca nu puteam sa lipsesc de la intrunire si sa urc inca odata anul acesta la Balea, alaturi de alti oameni pasionati de munte si bicicleta.
Pe la ora 10 si ceva ajungem in Cartisoara la Casa Duse locul unde erau cazati voinicii, de pe fata lor se putea citii cu usurinta expresia "OOooo ce mai noapte":)) ii lasam sa se pregateasca si ne intoarcem inapoi in centrul Cartisoarei locul intalniri.
Aici isi face aparitia din ce in ce mai multa lume venita din mai multe colturi ale tarii.

Ioana serveste ceai cu rom care ne unge mecanismele, multumesc cu acesta ocazie, foarte bun:)
Dupa cateva mici reglaje cateva pompe pornim la drum.

O parte din protagonistii acestui eveniment:D
Dupa cateva pedale ajungem la baza urcarii
Aici ne gasim fiecare colegi de pedala si de discutii si ne incingem la povesti:)
si dintr-o poveste intr-alta, tragand cu ochiu printre copaci si ceata deasa la muntii impunatori ajungem fara sa-mi dau seama la Balea Cascada
Ne insiram frumos biciletele si intram la carciuma sa ne regrupam si sa alimentam:))
Dupa ce si-au facut plinul cei mai voinici dintre ei au plecat catre Balea Lac hotarati sa treaca si tunelul prin partea cealalta a muntelui.
Eu as fi vrut sa-i urmez dar furca mea de la mtb este la servisat asa ca am fost nevoit sa ma prezint la intrunire cu o cursiera care nu se preteaza la drumul inzapezit, asa ca am plecat mai tarziu pe urmele acestora inca o bucata de drum dar nu pana sus la Balea Lac.
Cu toate ca am fost de multe ori pe Transfagarasan de fiecare data imi face placere sa fiu aici in perioada aceasta cu atat mai mult cu cat pe drum nu mai sunt masini, aglomeratie si oameni agitati.
Si vara este foarte frumos aici dar acum locul este si mai special,ceata, zapada si linistea face ca Transfagarasanu sa aibe un iz mistic care ma face sa ma bucur dar in acelasi timp ma si intristeaza stiind ca trebe sa plec:))


A fost intalnire la care m-am simtit foarte bine,a fost o placere sa pedalez alaturi de voi, ne vedem la anul, sper ca intr-un numar si mai mare.
Inca cateva poze

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu