luni, 22 februarie 2010

Arges Winter RaceWeekend-ul acesta am participat la primul concurs de mountain bike din 2010.
Competitia de la Pitesti a fost una inedita pentru mine si cred ca si pentru restul participantilor.Unul din scopurile acestui eveniment era sa ne concuram pe zapada, asa a si fost numai ca am mai primit bonus noroi,gheata si balti la discretie.
Al doilea obiectiv era sa fie "FUN" astfel pot spune ca ambele obiective au fost indeplinite,m-am simtit foarte bine,atmosfera prietenoasa,m-am revazut cu alti ciclisti dupa o perioada de hibernare.
Au fost 130 de concurenti un numar record la acest gen de competitii tinand cont ca inca este iarna.
Evenimentul a fost bine organizat,premii multe si consistente, un traseu reusit spectatori care iti ridicau moralul,o formatie talentata.
Despre cursa ce pot sa zic... startul nu a fost unul prea bun am plecat mai mai de la coda plutonului dar incet am recuperat cateva locuri.
Prima tura a fost grea,daca prima urcare a traseului era ciclabila dupa coborare am avut o mica surpriza:D am fost intampinat de zapada topita noroi si balti asa ca n-am avut prea multe de ales si am luat-o la fuga pe langa bicicleta si in rest ma chinuiam sa stau pe bicleta dar nu reuseam sa merg decat cativa metrii in zig-zag.


In a 2-a tura am inceput sa ma simt mai bine,sa ma acomodez cu traseul care a devenit un pic mai ciclabil.Cand prindeai cate un petec de noroi te bucurai deoarece aveai o sansa sa te sui pe biclete in comparatie cu zonele cu zapada mare unde mai bine te lasai pagubas ca nu mergea sa avansezi pe bicicleta.
Era cam ca la loto cateodata reuseam sa ma sui pe bicleta si avansam vizibil fata de restu concurentilor care fugeau pe langa dar alteori nu reuseam sa merg si pierdeam mult timp.
Intregul traseul era o continua surpriza mai ales baltile la care era greu de apreciat adancimea ,astfel ma trezeam ca mi se scufunda roata aproape in intregime sau imi disparea picorul trei sferturi iar senzatia nu era prea placuta in apa rece ca sloiul.Dar ma motiva sa fug ca sa mi se incalzeasca picioarele.
Intreaga cursa o fost un sir lung de tentative de mers pe bicleta si in rest alergare.Coborarile erau distractive dupa cum se poate observa si in reportajul celor de la Antena1 cum ma intind involuntar pe jos :-p
La final am terminat pe un loc 5 impreuna cu colegul de echipa Andrei Ianos cu care am mers aproape toata cursa.
Castigatori la categoria hero si heroine sunt Tudor Oprea si Curuta Anda iar la categoria fun Manea Silviu.
Prenzenta mea la acest eveniment reprezinta si un vot impotriva abuzurilor si dictaturii celor de la Federatia Romana de Ciclism.
Le multumesc fotografilor pentru pozele reusite si sper ca nu se supara ca postez cateva pe blogul meu:-p
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu