sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Vf Prejba-28 Noiembrie 2009

28 noiembrie o data la care n-as fi crezut ca se mai poate urca cu bicicleta pe Vf Prejba1744m din M-tii Lotrului care normal ar fi trebuit acoperit cu zapada pana la data aceasta.dar pentru ca acest lucru nu s-a intamplat si vremea buna tine cu noi biciclistii am decis sa ne mai aventuram in inima muntiilor in salbaticie:))
Aceasta zona imi este destul de straina desi nu este foarte departe nu am reusit sa o explorez pana acum.
Vedeam de multe ori varful cand mergeam pe varful Magura situat pe partea cealata a vaii Sadului si ma gandeam adesea cum arata peisajul invers de pe Prejba catre Magura.
Aveam eu o banuiala ca daca urci pana la 1744 muntele trebuie sa te rasplatasca cu o priveliste care sa-ti taie respiratia si se pare ca nu m-am inselat.
Asa ca vineri seara m-am gandit ca am putea ca sambata sa escaladam si muntele acesta, asa ca am sunat trupa de soc formata din doi Andrei unu cu parul mai lung celalalt cu barba mai mare(asta ca sa-i putem deosebi mai usor:)) si un Robert (de Niro).
Am evitat zona aceasta pentru ca am tot auzit ca este greu de ajuns ca nu se poate face pe bicicleta si aveam oarecum indoieli ca putem ajunge pana pe varf stiind ca in perioada aceasta se intuneca cam repede.Ne-am facut noi niste calcule cam cat ne-ar lua am pus la socotela si niste eventuale evenimente neprevazute asa ca am decis sa plecam la 9 din Sibiu dar pana la urma cu tot cu evenimentele neprevazute dar totusi prevazute:)) ne incadram in orar mai bine decat ma asteptam.
Dimineata pornim la drum cu oarecare intarziere, Andrei cel cu plete lungi ma suna si imi zice de noaptea lui petrecuta in jungla urbana si ca o reusit sa-si croiasca drum pana acasa doar la 2 dimineata asa ca am inteles ca o sa intarzie;)
Urcarea incepe de pe Valea Sadului de unde cotim stanga. La baza urcarii ne abatem din greseala de la ruta planuita dar spre norocul nostru o ruta mai buna, viram stanga pe un drum forestier in loc sa mergem drept inante pe o poteca care desi banuiam ca ar puteaa fi buna nu am cercetat-o deoarece nu puteam urca pe bicileta si mergem asa o bucata de drum pe forestier pana cand si drumul acesta devine neaccesibil pe bicileta.





La un moment dat parasim drumul forestier si intram pe o poteca dintr-o padure foarte frumoasa cu radacini frunze si multi bolovani pe marcaj triunghi albastru poteca partial accesibila pe bicicleta.
Dupa ce strabatem si padurea ajungem intr-o poienita dupa care intram printr-o alta padure de conifere

dupa care iesim din padurea de conifere si ajungem in apropiere de varf deja de aici se difuzau alte imagini prin ochelarii mei



paza de coasta :))

si tot mai aprope de varf

si in sfarsit Vf Prejba
ehaaaaa!!!!!

aici ne adapostim de bataia vantului dupa bolovani ne luam toate hainele ce le gasim prin rucsaci mancam si bem si ne inveselim ca doar am ajuns pe varf:))
aceasta este raspunsunl la intrebarea mea,oare cum arata peisajul de pe Prejba spre Magura?
Valea Sadului
in fundal se vad un pic mai rau si M-tii Fagaras care se ascundeau dupa ceata


alte cadre
cabana Prejba pitulata in padure
Dupa ce am pozat zona a venit momentul sa ne dam drumu la vale am ales sa coboram tot pe unde am venit dar pana la urma am coborat pe unde treaba sa urcam pe o poteca ingusta printre pomi pe radacini pe bolovani si pe firicele de apa, o coboarare care ne-o uns la suflet:)
Pana in final tura nu a fost una foarte grea cum ma spereau unii dar cu peisaje care or depasit asteptarile mele.


Un comentariu:

  1. Hai ma ca sti sa scrii.Tre sa mai facem ture ca altfel nu mai ai ce scrie:P

    Dati un vot aici http://designmylaptop.ro/inscrieri/becafd242de45688b55dfa90d00697b4

    RăspundețiȘtergere